”Jag köpte kamelen på en marknad i Pushkar”

Kamelresa

Masiharo på sin kamel när han besökte Ramdevra i östra Rajasthan.

Lust att göra något annorlunda – Vad sägs om en resa på kamel?

Om Indien är ett av de resmål du har i sikte kanske en kamelresa genom stäpp och öken kan vara nästa grej. 25-årige Masiharo gick iallafall igång på idén när han planerade sin nästa resa utomlands.

Till yrket en lärare hemma i Japan ville Masiharo utforska Indien på djupet och föll för Rajasthan och de norra regionerna i Indien.

” – Jag sökte efter information om Indien och blev fascinerad av naturen i norra Indien. Problemet var att jag inte visste jag skulle ta mig dit då det enligt Google verkade finnas få vägar ut i vildmarken.”

Svaret blev en kamel, närmare bestämt en Camelus Bactrianus.

Kamelen och Masiharo hittade varandra på den lokala helgmarknaden

Efter att ha landat i Indien, New Delhi och tagit sig till Pushkar, en stad på dryga 20.000 invånare 15 mil väster om Jaipur, köpte Masiharo en kamel på den lokala marknaden. För 25.000 indiska rupier (cirka 3500 svenska kronor) blev han ägare av en tvåpucklig kamel och började rida runt i delstaten Rajasthan.

En tvåpucklig kamel, här i sin naturliga miljö.

En tvåpucklig kamel, här i sin naturliga miljö.

Förutom uppmärksamheten i Indisk media har lokala invånare i byarna runt om i Rajasthan sett Masiharo rida runt på sin kamel. När han i förra veckan dök upp i Ramdevra, en liten by belägen i västra Rajasthan, berättade han för byborna att han ridit i två veckor genom stäpp och öken och skulle fortsätta österut efter ett par nätter i deras by.

Slutmålet för resan på kamelryggen är Jaisalmer, en stad nära gränsen till Pakistan, och den mystikfyllda ”Desert Festival”. Festivalen hålls i ökenlandskapet utanför staden Jaisalmer och är känt för sina ljusshower och hur man använder sanden för att berätta historier. I år, 2017, hålls festivalen i första och andra veckan i februari.

Rajasthan är en delstat i nordvästra Indien, tillika Indiens största. Rajasthan kännetecknas av sitt ökenlandskap och svåra levnadsförhållanden. De allra flesta invånarna jobbar inom jordbruket och delstaten är en av de fattigare i Indien.

Kameler är vanliga i Indien och används fortfarande som transportmedel.
Du kanske har sett en kamel på din resa, druckit kamelmjölk eller på något annat sätt kommit i kontakt med kameler? Berätta gärna och dela dina erfarenheter med oss!

Etta! Var först med att kommentera

Lägg till en kommentar